Het Gouden Vijfje

 

Gouden Vijfje Wilhelmina

Het Gouden Vijfje

Gewicht: 3,36 gram
Diameter: 18 mm
Goudgehalte: 900/1000 (21,6 karaat)
Nettogewicht goud: 3,024 gram

 

Informatie over de inkoop en verkoop van Gouden Vijfjes.

Geschiedenis

Het Gouden Vijf gulden stuk is sedert 1826 in Nederland geslagen en in het totaal zijn er ca. 4.000.000 stuks geslagen.

Onder Koning Willem I (1815-1840) ruim 2,6 miljoen, onder Koning Willem II (1840-1849) zijn er slechts ca. 1.700 exemplaren geslagen, onder Koning Willem III (1849-1890) zijn er 10.000 en onder Koningin Wilhelmina zijn er in 1912  1.000.000 gouden vijfjes geslagen.

Let wel op; er zijn erg veel zgn. “naslagen” oftewel vervalsingen in omloop die vaak een lager goudgehalte hebben!

In sommige jaren zijn er zo weinig exemplaren geslagen dat er een verzamelaarwaarde bestaat, controleer altijd of u een gouden vijfje hebt van Koning Willem II of III voordat u ze ter verkoop aanbiedt.

Waarde van een Gouden Vijfje

Voor de gouden vijfjes zonder verzamelaarwaarde kunt u uitgaan van dagprijs voor sloopgoud zoals u hieronder kunt berekenen. Uiteraard zult u minder krijgen bij verkoop en iets meer betalen bij aankoop, shoppen loont!

Goud als belegging!

Goud als zodanig lijkt een slechte belegging, het levert geen rendement op in de zin van een dividend, maar er blijkt in tijden van crisis altijd weer dat goud ‘z’n waarde” blijft houden.
Als u interesse heeft in het aankopen van goud kunt u bij het Nederlandse bedrijf Gold Direct international B.V. goed terecht, zij werken veilig online, hanteren een kleine opslag en werken met eigen goud voorraden, zie dit artikel uit het Financiële Dagblad.

JPG banner 234x60
Actuele prijs goud

De grafiek hieronder toont de actuele marktprijs voor goud (in euro’s per kilogram), deel dit door 1000 en vermenigvuldig dit met 3,024 voor een richtprijs van waarde van een Gouden Vijfje.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]De prijs die u ontvangt bij verkoop of die u moet betalen bij aankoop, zal afhangen van een aantal factoren, waarvan de belangrijkste zijn:

  • de goudkoers (zie boven)
  • de handelaar (pas op voor malafide handelaren!)
  • evt. verzamelaarswaarde

Succes met uw aankoop of verkoop van een gouden vijfje.

Comments are closed.